Crede-mă, te place mai mult naturală

Având un episod acut de plictiseala și, ținând cont de faptul ca mâine am examen, am decis ca cel mai „bun” lucru pe care pot sa îl fac, este sa intru pe Instagram. Yolo, nu? In fine, și, cum umblam eu din poveste in poveste, am dat peste o pagina ce postează fotografiile unor persoane mai mult sau mai puțin cunoscute, dar, fotografii in care compara imaginea lor de pe Instagram și din viața reala. Ce-i drept, nu este prima data când dau de chestii de genul asta, dar niciodată nu m-a indignat subiectul așa tare ca acum.

Nu înțeleg de ce a apărut moda asta in ultimul timp, sa îți editezi pozele cu cinșpe mii de programe, ca sa arați in mediul online cum tu nu arați de fapt. Ok, vrei sa ai o pagina de Instagram frumoasa, vrei sa ai followeri, vrei sa ajungi influencer, etc., înțeleg toate astea, și eu fac asta zilnic, și eu îmi bat prietenele la cap mereu sa-mi facă poze artistice, și eu îmi editez pozele cu filtre care mai de care, ca sa „prindă la lume”. Pentru ca da, recunosc, vreau sa am o pagina cunoscuta, nu ascund asta. Vreau toate avantajele pe care ți le aduce asta, vreau produsele de make-up gratis pe care le primesti, vreau invitațiile la evenimente, vreau toate astea. Dar, pentru ca acum urmează un „DAR” foarte mare, NICIODATĂ nu am schimbat ceva la mine sau la pozele mele, doar ca sa ma fac plăcută. Este o diferența între a pune un efect pe poza la modul general, și între a-ți edita corpul și fața in ultimul hal, ca dacă te vede cineva pe strada, habar n-are ca tu ești aia din cauza căreia are noaptea frustrări legate de cum arată.

Am întrebat și pe altcineva de ce unele fete/femei fac asta. Iar răspunsul pe care l-am primit este ca o fac pentru bărbați, pentru ca este competiție pentru bărbați. Băi frate, de când ma știu, cu orice baiat cu care am ieșit, in viața mea nu am încercat sa atrag omul ăla prin așa ceva. Pentru ca nu este normal! Da, evident, aspectul contează foarte mult, asta îți sare in ochi prima data, este ceva involuntar. Dar, dacă lucrurile avansează, chestia asta devine irelevanta. Nu stai cu un om doar pentru ca arată bine. Stai pentru cum te face sa te simți, pentru ca îl iubești și te iubește, așa cum ești. Plus, nu cred ca e vreun baiat pe care sa îl fi întrebat dacă prefera fetele botoxate, acid hialuronate, cu 3 liposucții la activ, cu grăsime in fund și toate cele, și sa-mi fi spus, „Da, eu vreau ca o fata sa fie cât mai falsa posibil, da-o încolo de naturalețe”. Pe bune!?

Si sunt destul de sigura ca toate aceste impulsuri de a te transforma in ceva ce clar nu ești, pornesc tot de sus, de la mansarda. Pentru ca nu sunt capabile sa vadă ca sunt frumoase și așa. Ele încă sunt complexate. Încă au in minte imaginea aia a unei femei perfecte, la care tot aspira și care este mai ceva ca o icoana pentru ele. Și, in loc sa rezolve chestia asta intr-un mod sănătos, apelează la FaceTune și naiba știe ce alte programe. Și, mai mult de atât, fără sa fiu rea, eu nu judec pe nimeni acum, pur și simplu îmi exprim propriile frustrări, dar, părerea mea sinceră este ca sunt leneșe. Ok, vrei sa ai fundul mare. Mergi mamă la sala! Nu da bani pe o aplicație ca sa îl ai mare sau cum vrei tu, doar intr-o poza. Nu e mai mare mândria ca arați cum vrei tu sa arați, pe munca ta, mereu, nu doar intr-o poza care apare in newsfeed doua zile maxim? Zic și eu.

Cu toții avem complexe, și eu ma lupt zilnic cu asta. Și eu ma uit in oglinda și tot sper ca o sa vina ziua când o sa ma îngraș și o sa pot sa port o fusta vara, nu doar iarna când pot sa ascund cât de slaba sunt cu niște cizme mai lungi. Și eu sper sa fiu ca înainte și sa îmi fac o poza și sa spun „Gata, e buna”, nu sa fie nevoie sa mi fac o suta de poze din tot atâtea unghiuri, pana sa găsesc una care sa spun „Hai, sa zicem ca merge”. Dar totuși, măcar fac ceva pentru asta. Măcar încerc sa schimb ceva. Și tocmai pentru ca încerc, atunci când ma bag in pat, nu ma roade atât de tare ca sunt prea slaba, pentru ca am încredere in mine ca pot sa schimb asta și pentru ca știu ca fac tot ce pot eu mai bun pentru scopul asta.

Așa ca, sfatul meu prietenesc, pentru ca, repet, este decizia fiecăruia ce face, ce poze își pune, cum vrea sa arate, etc., este următorul : „Naturalețea este o comoara, profitați de ea!” Se schimba foarte multe in viața ta atunci când te accepți așa cum ești și când încetezi sa te lupți cu propriul tău corp. Atunci când îl asculti și ii oferi ce are nevoie. Și, se schimba și percepția celor din jur despre tine. Cineva mi-a spus o chestie pe care o sa o țin mereu minte : „Poate ca lumea nu observa cât de slaba ești, pana nu le spui tu.” Și cu asta am spus tot.

Autor: happinesscomesfromwithinyou

Sunt doar o simpla persoana, ce nu doreste nimic mai mult decat sa fie fericita. Aștept mesaje, păreri, sau pur și simplu dacă simțiți nevoia de o simpla conversatie sau un sfat, pe Instagram: andracristina27

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: