Un final frumos

Sunt unele lucruri pe care ni le dorim in viața atât de mult, dar care nu țin de noi, așa ca nu avem mereu parte de ele, pentru a ne da seama mai târziu ca așa a fost mai bine. Apoi, sunt acele lucruri pe care ni le dorim, dar care nu sunt bune pentru noi decât la momentul potrivit. După mult timp, când deja totul a fost dat uitării, când totul a fost ascuns bine de tot, in cele mai adânci încăperi ale inimii, când simți ca ai ajuns in punctul din care poți sa privești situația cu alți ochi și sa accepți ca ce a fost, a fost, și ce n-a fost, nu o sa mai fie, ăla e momentul potrivit pentru încheierea pe care ai așteptat-o atât de mult.

Mereu ne dorim asta. Când ceva se termina, vrem ca măcar sa se termine frumos. Dar foarte rar conștientizam ca poate ca nu suntem totuși așa pregătiți cum credem a fi. De aceea, de foarte multe ori, se intampla când te aștepți mai puțin. Când universul decide ca ești destul de matur pentru asta, atunci se întâmpla.

Așa a fost și in cazul meu. O parte foarte îndepărtată a trecutului, pe care cu greu am lasat-o in urma, m-a regăsit, pentru a-mi oferi încheierea de care aveam amândoi nevoie. Si m-a tulburat, da, m-a dat peste cap și am simțit cum intr-o fracțiune de secunda am fost înecată de un val de amintiri. Dar a fost bine. Bine pentru ca acum ma simt împăcată și bine pentru ca mi-am dat seama cât de mult m-am maturizat și m-am schimbat in bine.

Nu am scris niciodată despre asta aici. In primul rând, pentru ca blogul asta este despre prezent, iar aceasta parte a vieții mele este atât de îndepărtată încât pare a fi din alta viața, iar in al doilea rând, pentru ca aici scriu despre lucrurile și persoanele pe care le iubesc, iar relația mea cu acea parte a trecutului este de acceptare și recunoștință pentru rolul pe care l-a avut in transformarea mea, însă iubirea a încetat de mult sa fie parte din ecuație.

Dar, cu toate astea, am simțit nevoia sa scriu despre finalul poveștii. Și sa spun, din tot sufletul, ca îmi doresc asta pentru toate persoanele care simt nevoia unei încheieri, sa aibă o încheiere așa frumoasa cum am avut și eu.

Deși susțin in mod constant ca prezentul este cel mai important și ca singura linie temporala pe care ar trebui sa ne axăm in afara de el este viitorul, pentru a-l face cât mai bun posibil, in același timp, am ajuns la concluzia ca nu strica, din când in când, sa mai aruncam o privire și in trecut, poate pentru a vedea cât de departe am ajuns, poate pentru a ne reaminti unele lecții învățate pe parcurs sau poate, pur și simplu, pentru a retrăi din nou, prin intermediul amintirilor, unele momente.

Prezentul meu este frumos. Nu este perfect cum era acum șase luni de exemplu, dar asta este cursul vieții. Nu se poate ca totul sa fie perfect mereu. Mai trebuie sa și muncim pentru asta. Si intenționez sa muncesc, oricat de obosita m-as simți uneori, nu am sa ma las, o sa merg pana in pânzele albe dacă este nevoie, pentru momentul in care voi putea spune din nou ca nu îmi mai lipsește nimic. Pentru ca se merita. Va spun asta din tot sufletul, chiar se merita. Sa ajungi in punctul in care sa știi ca ai tot ce ai nevoie, și nu vorbesc la modul material, deși, da, poate pentru unele persoane asta însemna fericirea, dar nu contează, ideea este ca este o senzație geniala. Sa știi ca ai ajuns acolo. Sa simți ca te-ai maturizat destul de mult încât sa vezi viața așa cum trebuie văzută, dar nu atât de mult încât sa nu poți sa te bucuri de ea. Este genial. Este superb.

Ma bucur enorm de mult ca am ajuns in punctul asta. Și repet, îmi doresc asta pentru toată lumea. Pentru ca asta contează cel mai mult, sa te simți împlinit ca și persoana, sa simți respect pentru propria persoana, sa simți iubire pentru propria persoana. Mai pe scurt, sa fi fericit, tu cu tine.

Autor: happinesscomesfromwithinyou

Sunt doar o simpla persoana, ce nu doreste nimic mai mult decat sa fie fericita. Aștept mesaje, păreri, sau pur și simplu dacă simțiți nevoia de o simpla conversatie sau un sfat, pe Instagram: andracristina27

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: