V-day

Încerc de câteva zile să-mi dau seama care este părerea mea despre „Ziua Îndrăgostiților”. Tind sa cred ca ma mențin imparțială, ca nu sunt nici frustrată pentru ca nu o petrec alături de persoana mea preferată, așa ca nu îmi voi schimba starea pe Facebook in „Dacă va iubiți, iubiți-va tot anul, nu doar pe 14 Februarie”, dar in același timp nu am de gând nici sa ma prefac și sa cred ca aceasta zi nu contează.

Pentru mine V-Day este o zi specială, nu in sensul ca este singura zi din an in care trebuie sa-i arați persoanei iubite ca ții la ea. Eu văd altfel lucrurile. Văd aceasta zi ca pe o zi de sărbătoare. O zi in care ar trebui sa celebrezi iubirea, nu sa iubești mai mult decât de obicei. Nu este ziua cuplurilor pentru ca exista atât de multe persoane care iubesc sau, care se iubesc, fără a fi împreuna. Azi este și ziua lor. Azi este ziua iubirii, indiferent de ce tip de iubire este.

Cred ca ar trebui sa ne bucurăm de ea, dar sa nu o mai vedem ca pe o ocazie in care un buchet de flori și o cutie de bomboane ii demonstrează celui de lângă noi ca avem sentimente unii fata de alții. Cadourile sunt doar niște lucruri materiale, care dispar in timp, însă un „Te iubesc” spus la momentul potrivit este infinit.

Spre deosebire de toate acele persoane pe care le-a prins aceasta zi singure, eu nu am de gând sa las faptul ca sunt singura sa ma frustreze și sa ma prefac de dragul lumii ca sunt bine și ca nu ma interesează. Eu pot să sărbătoresc aceasta zi și singura pentru ca iubirea pe care o port fata de persoanele din jurul meu îmi este de ajuns. Ma simt fericita și melancolica, aducându-mi aminte de toți cei care mi-au traversat prin viața pentru o scurta perioada de timp, sau al căror drum încă se mai intersectează cu al meu din când in când. Ma bucur ca am avut ocazia sa ii cunosc și sa ma descopăr pe mine prin intermediul lor. Dar, mai ales, ma bucur ca mi s-a oferit ocazia sa iubesc și sa fiu iubita, iar pentru asta azi sunt fericita, deoarece nu mulți oameni pot spune sincer, cu mâna pe inima, aceste lucruri.

De prea multe ori uitam sa iubim. In majoritatea timpului suntem mai mereu ocupati, ba cu munca, ba cu facultatea, sau multe alte probleme ce ne fac sa uitam și sa nu fim recunoscători fata de persoana de lângă noi. Așa ca, ce este greșit in a avea o zi in care sa lăsam la o parte problemele cotidiene și doar…sa iubim? Sunt sigura ca toată „ura” fata de V-Day se datorează cuplurilor care au stricat aceasta sărbătoare prin falsitate. Pentru ca, într-adevăr, atunci când văd doua persoane care in restul anului nu vor efectiv sa accepte faptul ca nu sunt făcuți sa fie împreuna, dar in aceasta zi le iese iubirea pe ochi, da, recunosc, in momentul ăla ma simt scârbită.

Propun sa iubim. Este atât de simplu. Cum am spus și mai sus. Iubirea nu înseamnă neaparat o relație. Este cel mai puternic sentiment, dar și cel mai simplu, atunci când este sincer. Orice ar fi, iubește! Sunt sigura ca vei primi ceva la schimb, poate ca nu neaparat lucrul pe care îl dorești, poate ca vei primi lucrul de care ai nevoie. Eu îmi petrec aceasta zi singura, in pat, savurând toate dulciurile posibile și uitându-ma la serial. Iar asta nu ma deranjează. Sunt fericita pentru simplul motiv ca simt ceva. Iar pentru mine, după o perioada atât de lunga de întuneric, faptul ca pot sa simt din nou, este cel mai bun motiv de sărbătoare.

La mulți ani!

Autor: happinesscomesfromwithinyou

Sunt doar o simpla persoana, ce nu doreste nimic mai mult decat sa fie fericita. Aștept mesaje, păreri, sau pur și simplu dacă simțiți nevoia de o simpla conversatie sau un sfat, pe Instagram: andracristina27

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: