Ce ar fi diferit?

În seara asta vreau să scriu despre unul dintre serialele mele preferate, „Fringe”, și despre ce mă face să simt și să gândesc.

Pentru cei care nu cunosc serialul, „Fringe” abordează tema universurilor paralele, științei inexplicabilului și a fantasticului, a lucrurilor care în teorie nu sunt posibile, dar pe care scenariștii și producătorii au reușit într-un mod foarte ingenios să „le pună în practică”. De ce iubesc acest serial? Pentru că mă face să gândesc. Îmi incită creierul, mă ține captivă în acea lume în care aproape totul este posibil. De asemenea, îmi plac foarte mult filmele și serialele care nu mă plictisesc pentru nici măcar o secunda, iar „Fringe” excelează la acest capitol deoarece, dacă vrei cu adevărat să-l înțelegi, trebuie să fi atent în permanență, fiind destul de complex.

De asemenea, te face să îți pui enorm de multe semne de întrebare. Legate de lumea ce te înconjoară, de oamenii la care ții, dar mai ales, legate de tine. Cred că cea mai importantă, ca să spun așa, întrebare pentru mine este : Dacă există un univers paralel, iar oamenii care îl populează sunt niște versiuni puțin diferite de ale noastre, oare cum ar arăta viața mea acolo?

Oare am ales aceeași facultate? Oare mama încă este cu mine? Oare am aceiași prieteni? Oare am întâlnit aceleași persoane care mi-au marcat viața sau acolo nu au fost destul de importanți pentru mine, locul lor fiind ocupat de altcineva? Atâtea semne de întrebare, toate fără răspuns, dar care mă fac să visez și să-mi imaginez cum ar arăta o alta versiune a mea. Cine știe, poate că într-un univers paralel nu am mai ajuns la interviul de anul trecut, nu am mai lucrat la acel hotel și, poate că încă sunt într-o relație cu fostul meu prieten. Sau poate că nu l-am întâlnit niciodată. Poate că încă am părul lung, blond, poate că nu s-a întâmplat nimic în viața mea care să mă determine să-mi schimb înfățișarea.

Un alt lucru care m-a impresionat foarte mult la această poveste, legătura dintre personaje. Ideea de la care pornește serialul este că (spoiler!), Peter Bishop, fiul doctorului Walter Bishop, moare încă de când era copil, datorită unei boli pentru care nu există antidot. Tatăl sau, Walter, fiind un om de știință, cu o creativitate și o inteligență ce depășește orice limită, descoperă cel de-al doilea univers și observă că, și acolo, Peter suferă de aceeași boală. Așa că traversează printre universuri, scopul inițial fiind de a-l lua pe Peter în lumea sa doar ca să-i administreze antidotul găsit mult prea târziu pentru propriul său fiu. Dar, nu dau detalii, Peter rămâne în această lume, acest lucru declanșând un lanț de reacții ce va duce la multe alte evenimente pe care nu le voi povesti aici pentru că nu vreau să dau mai multe spoilere decât am dat deja. Acum, revenind la relația dintre personaje. Nu știu dacă este datorită faptului că m-a prins pe mine foarte tare serialul, sau dacă într-adevăr producătorii au făcut o treaba excepțional de bună dar, m-am atașat extrem de tare de personaje, mai ales datorită felului în care aproape că simt și eu ce simt ei. De exemplu, relația tată-fiu dintre Walter și Peter. Fiind crescută în mare parte doar de tatăl meu, o înțeleg foarte bine. Ma regăsesc în atitudinea lui Peter față de tatăl său de foarte multe ori dar, ceea ce m-a făcut să realizez ceva despre viața mea a fost comportamentul tatălui său față de el. Am purtat de nenumărate ori aceasta discuție cu tatăl meu, discuția în care mereu mi-a spus că nu există lucru pe care nu l-ar face pentru mine și, nu am de ce sa mint, nu pot spune că m-a făcut vreodată să mă simt neiubită. Dar, văzând în acest serial cât de mult ține Walter la fiul său, nu știu de ce dar, m-a făcut să realizez într-un mod mult mai profund ce înseamnă iubirea de tată.

Cred că „Fringe” este unul dintre cele mai bune seriale pe care le-am văzut, în primul rând prin modul în care au reușit să facă lucruri pe care le considerăm imposibile, posibile, și, cum am spus și mai sus, prin faptul că personajele sunt atât de bine realizate încât, chiar și pentru o oră, te fac să pătrunzi în lumea lor și să simți fericire, dragoste, tristețe, furie și multe altele, alături de ele.

Autor: happinesscomesfromwithinyou

Sunt doar o simpla persoana, ce nu doreste nimic mai mult decat sa fie fericita. Aștept mesaje, păreri, sau pur și simplu dacă simțiți nevoia de o simpla conversatie sau un sfat, pe Instagram: andracristina27

Un gând despre „Ce ar fi diferit?”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: