Falsitate sau calitate?

Recent m-am revăzut cu prietena mea cea mai buna, după o perioada foarte lunga in care viețile fiecăreia nu ne-au permis sa ne bucurăm una de compania celeilalte. Printre discuțiile tipice pe care le au doua femei care nu s-au mai văzut de mult, a apărut și un subiect care m-a pus pe gânduri. Este oare mai bine sa ai mulți prieteni, dar falși, sau sa ai doar o persoana, maxim doua, lângă tine, dar in care sa poți avea încredere?

Nu am realizat ca am rămas relativ singura in ultimul timp pana când nu mi-a spus ea ca simte ca nu mai are pe nimeni. Apoi, in timp ce căutam prin capul meu ,și așa plin de gânduri și sentimente amestecate unele peste altele, un răspuns, mi-am dat seama de ceva ce, consider eu, este destul de important.

Este bine sa știi sa stai și singur. Este bine ca din când in când sa faci curățenie printre oamenii din viața ta și sa ii păstrezi doar pe cei ce îți vor binele. Eu am făcut asta in ultimul timp și, deși am mai rămas doar cu câțiva prieteni, nu regret. Pentru ca am încercat sa privesc situația din exterior și am realizat, cu tristete, ca mulți stăteau in jurul meu doar din motive și interese personale care nu îmi serveau niciun bine mie, ca persoana. Am conștientizat ca m-am lăsat influențată in rău și ca am dat bucăți din mine unor persoane ce nu meritau nici măcar o privire din partea mea. Și da, este greu uneori, sunt momente in care ma apasă singuratatea și in care simt nevoia sa am pe cineva lângă mine. Dar apoi stau și ma gândesc…nu e mai bine sa stau singura decât cu persoane care îmi vor binele doar la suprafața? Ba da. Este mult mai bine așa. O sa apăra și persoanele acelea care sunt de încredere, Dumnezeu are un plan pentru noi toți, el știe ce are de făcut pentru fiecare.

Am încredere in persoanele pe care le-am păstrat lângă mine. Și nu este genul de încredere oarba, este genul de încredere dobândită in timp, in toate momentele petrecute împreuna, bune și rele. Deși sunt putini, sunt ai mei. Sunt oamenii pe care ma pot baza la orice ora din zi și din noapte și viceversa.

Azi este ziua prietenei mele. Suntem „bff” de când aveam patru ani și faptul ca prietenia noastră a rezistat oricărui test la care a fost supusa pe parcursul celor 18 ani care au trecut…ei bine, asta ma surprinde și pe mine. Și nu pentru ca m-as îndoi de ea, ci pentru ca am trecut prin atât de multe lucruri împreuna încât au fost momente in care nu vedeam soarele sa apară la capătul străzii noastre. Dar a făcut-o mereu. Ii dedic acest articol ei și, cu ocazia asta, vreau și sa-i urez un sincer și plin de iubire „La mulți ani!”. Știu ca o sa citești asta, așa ca vreau sa-ți spun și aici ca sper din suflet sa fii fericita, iubita și sa realizezi tot ce ți-ai propus in viața, ceea ce știu sigur ca vei și face.

Vreau doar sa știi ca eu voi fii mereu lângă tine și ca vom trece cu bine prin toate testele la care ne va supune viața, așa cum am făcut mereu. Și ce dacă rămânem doar una cu cealaltă? Este de ajuns, atâta timp cât ne dorim sincer binele una alteia. Totul va trece cu bine. Și facultatea, și prietenii falși, și familia, și tot. Important este sa ne păstram vie speranța și sa luptam pana simțim ca nu mai putem, apoi sa ne ridicam și sa dovedim ca suntem destul de puternice încât sa o facem in continuare.

Viața este grea, nu este corecta. De aceea avem nevoie de oameni sinceri și iubitori in jurul nostru. Un prieten adevărat nu poate fii echivalat nici de 1000 de prieteni falși. Un prieten adevărat este mereu lângă tine, orice s-ar întâmpla. Este persoana cu care faci cele mai mari tâmpenii, cu care ai cele mai frumoase amintiri. Dar in același timp este și persoana pe umărul căreia plângi când simți ca lumea se prăbușește in jurul tău, este persoana care doar printr-o singura privire in ochii tai își da seama ca nu ești bine, este persoana care știe mereu ce sa-ți spună ca sa te simți mai bine.

Asta ești tu pentru mine. Și deși viețile noastre haotice nu ne permit sa petrecem atât de mult timp împreuna ca înainte, nu îmi fac griji pentru ca știu ca nu avem nevoie sa vorbim non-stop ca sa ne dovedim ca încă suntem cele mai bune prietene. Pentru ca prietenia nu consta in asta. Prietenia adevarata este o conexiune între doua persoane ce nu poate fii rupta, indiferent de greutățile la care este supusa.

Nu știu dacă ți-am spus asta vreodată, dar mie îmi place sa cred ca iubirea vieții mele este bărbatul cu care îmi voi întemeia o familie iar sufletul meu pereche este prietena mea cea mai buna, adică tu. Îți mulțumesc pentru 18 ani de poveste, care sper sa se continue cu încă 70 de ani, pana când vom ajunge doua babe stafidite care încă stau seara împreuna și rad una de alta pana le dau lacrimile. Te iubesc, La Mulți Ani!

Autor: happinesscomesfromwithinyou

Sunt doar o simpla persoana, ce nu doreste nimic mai mult decat sa fie fericita. Aștept mesaje, păreri, sau pur și simplu dacă simțiți nevoia de o simpla conversatie sau un sfat, pe Instagram: andracristina27

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: